Mikä kahvi jouluherkun kanssa?

Puhutaanko hetki suklasta, joulutortuista ja kahvista? Meiltä Pauligilla usein kysytään vinkkejä kahvipöytään ja nimenomaan suosituksia, mikä kahvi kannattaa parittaa erilaisten herkkujen kanssa. Tästä blogista löydät koottuna joulun parhaimmat makuparit eli jouluherkut ja niille makuprofiililtaan sopivat kahvit.

Pauligin inkun kahvivinkit joulupöytään

 

Niinkuin viinissä, kahvissa löytyy useita makuja ja ne soveltuvat yhteen paritettavaksi eri syötävien kanssa eri tavoin. Kaikki kahvit ja ruoat eivät siis ole luotuja toisilleen, koska niiden maut ovat liian erilaisia. Jos kahvipöydässä haluaa maksimoida makunystyröiden makunautinnon on hyvä hieman perehtyä makuparien ihmeelliseen maailmaan. Makuparit löydät myös kätevästi meidän makuparipalvelusta.

Yleinen muistisääntö on, että vivahteikkaan vaaleapaahtoiset kahvit soveltuvat paremmin vaaleiden leivosten ja pullien kanssa ja täyteläisen tummapaahtoiset kahvit suklaisten ja vahvan makuisten herkkujen kanssa. Kuitenkin pelkkä paahtoaste ei kerro kahvin mausta kaikkea vaan tutustumalla kahvin makuprofiiliin löydät enemmän tietoa kahvin mausta ja luonteesta.

Juhla Mokka Luomu & tähtitorttu

Juhla Mokka Luomu sopii tähtitortun kanssa nautittavaksi

 

Täyteläisen tähtitortun/joulutortun kanssa parhaan parin muodostaa vivahteikas 2 paahtoasteinen Juhla Mokka Luomu. Juhla Mokka Luomusta löytyy marjaisuutta ja hieman paahteisuutta ja yhdessä luumuhillotäytteisen tähtitortun kanssa ne ovat kuin luotuja toisilleen. Maut tuovat toisensa parhaat puolet esiin.

Origins Blend Guatemala & suklaakonvehdit

Origins blend guatemala sopii suklaan kanssa nautittavaksi

 

Suklaakonvehteja on moneen lähtöön ja niiden sisältä saattaa löytyä aina jotain yllätyksellistä. Tummemmat kahvipaahdot tykkäävät ylläreistä, joten konvehtirasian vierelle kannattaa parittaa esimerkiksi maitosuklaisilla ja hedelmäisillä makuvivahteilla varusteltu Origins Blend Guatemala!

Presidentti Tumma Paahto & jouluinen luumurahka

Presidentti tumma paahto sopii luumurahkan kanssa yhteen

 

Presidentti tummapaahto ja luumurahka ovat täydellinen makupari

 

Pehmeä luumurahka kaipaa rinnalleen pehmeää kahvia. Mustaherukkainen Presidentti Tumma Paahto on erinomainen vaihtoehto kahviksi luumurahkan rinnalle. Nämä kaksi muodostavat kuin täydellisen avioliiton, jossa molemmat tuovat toistensa parhaat puolet esiin.

Tässä tulee vesi kielelle pelkästään tätä blogia kirjoittaessa. Toivottavasti näistä makuparisuosituksista oli sinulle apua :) 

P.S Jos haluaa vain kahvia joulufiiliksessä ilman herkkuja, testaa meidän kanelilla ja kardemummalla maustettua Joulukahvia. Ihastut varmasti!

Mukavaa joulua, kun sen aika koittaa <3

Kahviterveisin, Pauligin Inkku

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top