Mitä eroa on Juhla Mokka- ja Presidentti -kahvilla?

Juhla Mokka- ja Presidentti -kahveilla on vahva sija suomalaisessa kahvikulttuurissa. Ne ilmestyivät markkinoille jo 1900-luvun alussa ja ovat siitä asti kulkeneet kahvikansan mukana päivittäisessä elämässä. Näillä kahvibrändeillä on niin vahva imago suomalaisten mielessä, että usein ne mielletään samaksi kahviksi. Mitä eroa on siis Juhla Mokka- ja Presidentti-kahvilla?

Historia

Monen vuoden ajan Juhla Mokka ja Presidentti olivat Pauligin ainoat myynnissä olevat kahvisekoitukset. Tällöin Juhla Mokka tunnettiin nimellä Sekoitus nro 25 ja Presidentti nimellä Sekoitus nro 26. Pauligin paahtimon 25-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 1929 sekoitukset nimettiin Presidentin sekoitukseksi ja Juhlasekoitukseksi. Samalla kahvit saivat tutut pakkausvärit, joista kahvit tunnistetaan edelleen – Presidentti puettiin kulta-vihreään pakkaukseen ja Juhla Mokka puna-kultaiseen pakkaukseen.

Kahvien nykyiset nimet vakiintuivat Presidentti -kahville vuonna 1994 ja Juhla Mokka -kahville vuonna 1970. Molemmat kahvimerkit tunnettiin Suomessa jo silloin arvostettuina ja hienoaromisina kahveina. 1979 Juhla Mokka -kahvista tuli Suomen suosituin kahvimerkki ja sitä se on edelleen tänäkin päivänä. Juhla Mokka -kahvin historiasta pääset lukemaan lisää täältä ja Presidentti -kahvin historiasta täältä.

Juhla Mokkaa kutsuttiin aiemmin Juhlasekoitukseksi.

 

Presidentti-kahvia kutsuttiin aiemmin Presidentin sekoitukseksi

 

Kahvien maku

Voisi kuvitella, että on olemassa vain yhdenlaisia kahvipensaita, ”Pauligin kahvipensaita”, joissa kasvaa Pauligin kahvin makuisia kahvipapuja. Todellisuudessa Pauligin makuinen ja jokaiselle Pauligin kahvimerkille ominainen maku ja resepti kehitellään kahviammattilaisten kesken Pauligin tuotekehityksessa ja maistotiimissä. Myös saumaton yhteistyö hankintatiimin ja alkuperämaissa olevien kahvitilojen kesken on todella tärkeää laadukkaiden, vastuullisesti tuotettujen ja hyvän makuisten kahvipapujen saamiseksi.

Jokaiselle kahvimerkille on siis omat reseptinsä ja ne paahdetaan tuotannossa eri tavoin. Niin myös Presidentti-kahvilla ja Juhla Mokka-kahvilla ja niiden eri varianteilla. Lisäksi, kun kahvit ovat kahvisekoituksia, tulevat niiden kahvipavut eri alkuperämaista ja eri kahvitiloilta. Tämä itsessään vaikuttaa jo kahvimakujen erilaisuuteen.

Mitä kahvimakuja löytyy Juhla Mokka -kahveista ja Presidentti -kahveista?

Juhla Mokka -kahveista löytyy kuusi erilaista kahvimakua ja Presidentti -kahveista viisi erilaista makua. Jokaisella näistä on omat reseptinsä, kahvisekoituksensa ja paahtoasteensa sekä makuprofiilinsa. Listaan seuraavaksi kaikki tuotteet ja kirjoitan peruskuvailut niiden makuprofiileista. 

 • Juhla Mokka Vaalea Paahto — keskitäyteläinen ja marjainen maku, hapokkuudeltaan raikas ja aromikkuudeltaan vivahteikas
 • Juhla Mokka Tumma Paahto — täyteläinen ja pähkinäinen maku, hapokkuudeltaan tasapainoinen ja aromikkuudeltaan vivahteikas
 • Juhla Mokka Luomu — aromikas ja täyteläinen, marjaisa maku
 • Juhla Mokka Tosi Tumma — syvän paahteinen ja pehmeä maku
 • Pikku Juhla Mokka original — sama maku kuin Vaalea Paahdossa, vain pienempi koko
 • Pikku Juhla Mokka Silkkinen — kepeän marjainen ja vivahteikas maku, silkkinen suutuntuma
 • Pikku Juhla Mokka Samettinen — maitosuklaisen makuisia vivahteita, pehmeän paahteinen maku
Juhla Mokka tuotteista löytyy isoja pakkauksia ja pikku pakkauksia

 

 • Presidentti Vaalea paahto — rikkaan aromikas, marjainen ja kypsä maku
 • Presidentti Gold Label — vivahteikas, raikkaan hedelmäinen ja jasmiinikukkaisia vivahteita
 • Presidentti Tumma Paahto — maultaan täyteläinen, pähkinäsuklaan ja mustaherukan makuisia vivahteita
 • Presidentti Ruby — makean lempeää hapokkuuta, kypsien punaisten marjojen makuvivahteita
 • Presidentti Black Label — mausteisen suklaisia makuvivahteita, tummaa paahteisuutta
Presidentti kahveista löytyy makuja moneen lähtöön

 

Toivottavasti tästä blogista oli apua ja erilaisten kahvien makuerot tuntuvat nyt loogisemmalta. Seuraavaan kertaan!

Kahviterveisin,

Pauligin Inkku :)

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top