Miten kierrätän Pauligin kahvipakkauksen?

Yksi kuluttajapalvelun kysytyin kysymys on, miten kierrätän kahvipakkauksen? Paketin voi lajitella muovinkeräykseen tai sen puuttuessa sekajätteeseen.

Miten kierrätän kahvipaketin?

Pakkaus varmistaa kahvin säilyvyyden

Pakkauksen tärkein tehtävä on varmistaa kahvin säilyvyys. Suurin osa Pauligin vakuumipakkauksista pakataan kolmikerroslaminaattiin, jossa kahden muovikerroksen välissä on ohut alumiinikerros. Osa tuotteista, kuten kokonaiset pavut myydään pehmeässä pussissa, jonka materiaali on kokonaan muovia.

Teemme jatkuvasti töitä pakkausten ympäristöystävällisyyden kehittämiseksi. Vaikka pakkauksen osuus kahvin ilmastovaikutuksesta on pieni, haluamme pienentää sitä entisestään. Uusiutuvia raaka-aineita hyödynnetään yhä useammissa kahvipakkauksissamme ja tällä hetkellä uusiutuvat, kasvipohjaiset ja fossiilittomat raaka-aineet muodostavat jopa 50% käytetyistä raaka-aineista osassa pakkauksista. Tämä on vähentänyt pakkausten hiilijalanjälkeä aiempaan verrattuna noin kolmanneksella.

Näin kierrätät kahvipaketin

Kaikki Pauligin kahvipaketit voi lajitella Rinki Oy:n ekopisteiden muovinkeräykseen, joita on jo yli 650 ympäri Suomen. Pääkaupunkiseudulla HSY järjestää asuinkiinteistöille mahdollisuuden muovinkeräykseen ja muualla paikalliset jäteyhtiöt. Jos taloyhtiöstäsi puuttuu muovinkeräys, kannattaa asia ottaa esiin isännöitsijän tai hallituksen jäsenten kanssa. Muovinkeräyksen puuttuessa kahvipaketti lajitellaan sekajätteeseen, jolloin se poltetaan ja hyödynnetään energiaksi. Alumiinimäärä pakkauksessa on niin pieni, että pakkausta ei pidä lajitella metallinkierrätykseen. 

Kahvilaminaatti on myös kestävää askartelumateriaalia ja siitä voi askarrella monenlaisia arjen käyttöesineitä kuten kauppakasseja, leipäkoreja, koruja, koriste-esineitä, liukureita ja pannunalustoja.

 

18.3.2020

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top