Mundo-tuoteperheen pakkauksissa uusiutuvia raaka-aineita!

2.3.2018

Mundo-tuoteperheen pakkauksissa uusiutuvia raaka-aineita!

Olemme Pauligilla luvanneet vähentää oman toimintamme ilmastovaikutuksia 80 % ja arvoketjumme ilmastovaikutuksia 50% vuoden 2030 loppuun mennessä. 

Tälläkin hetkellä Vuosaaren paahtimo toimii täysin uusiutuvalla energialla ja kahvimme paahtuvat biokaasulla. Tavoitteeseen päästäksemme tarvitsemme kuitenkin lisää konkreettisia tekoja!

Kahvipakkauksilla on omat ympäristövaikutuksensa. Olemmekin nyt ottaneet käyttöön kasvipohjaisista ja uusiutuvista lähteistä 45 prosenttisesti valmistettavan pakkausmateriaalin.

Uuden pakkausmateriaalin hiilijalanjälki on 10 % tavallista pakkausta pienempi ja sen voi lajitella muovinkeräykseen, kuten muutkin kahvipakkauksemme. Pauligin tuoteperheestä uuden asun saavat ensimmäisenä ylleen Reilun kaupan luomupavuista valmistetut Mundo-kahvit!

 

Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata kahvia hapelta ja valolta, jotta kahvin ainutlaatuiset aromit säilyisivät parhaimmillaan. Jos pakkaus pettää, niin ei ainoastaan kahvi, vaan koko kahviketjun työ on heitetty hukkaan! Menetämme tällöin kaiken sen työn, joka yhdeksän kuukauden kahvinviljelyn sekä myös prosessoinnin, merten yli kuljetuksen, paahtamisen ja pakkaamisen eteen on tehty. Lisäksi kallisarvoiset raaka-aineet ja ihana makunautinto on hävitetty.

Pauligin kahvipakkauksia ei vielä pystytä valmistamaan 100 prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista, koska kahvin tuoreuden säilymiseen tarvitsemme toistaiseksi myös perinteisiä materiaaleja. Osallistumme tiiviisti kehitystyöhön, jonka tavoitteena on, että vuonna 2025 kaikki pakkauksemme ovat kierrätettäviä ja vuoteen 2030 mennessä pakkaukset valmistetaan joko uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista.

 

 

Back to top