Paulig vähentää Juhla Mokka -kahvin logistiikkapäästöjä yhteistyössä Lidlin kanssa

15.2.2023

Pauligilla ja Lidlillä on tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet ja yritykset ovat sitoutuneet pitkäjänteiseen vastuullisuustyöhön. Nyt yritykset tekevät yhteistyötä ja ovat vähentäneet Lidleissä myynnissä olevan Juhla Mokka -kahvin ja muiden Paulig-kahvien ilmastovaikutuksia vaihtamalla Vuosaaren paahtimon ja Lidlin jakelukeskuksien väliset kahvikuljetukset vähäpäästöiseksi.

Kuvassa vasemmalta oikealle Pauligilta avainasiakaspllikk Johanna Kleemola ja Lidlin vastuullisuuspllikk Laura Kvissberg

Kuvassa avainasiakaspäällikkö Johanna Kleemola Pauligilta ja Lidlin valikoiman vastuullisuuspäällikkö Laura Kvissberg.

Pauligin tavoitteena on olla vastuullisuuden edelläkävijä omalla alallaan ja vähentää oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia ja arvoketjun kasvihuonekaasupäästöjä 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2018 tasosta. Osana tätä tavoitetta Paulig aikoo vähentää logistiikkapäästöjä 25 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.  

Pauligin logistiikka toteutetaan yhteistyössä kumppaneiden kanssa, joten päästötavoitteiden saavuttaminen edellyttää saumatonta yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Tammikuussa 2023 käyttöönotettu uusi vähäpäästöinen kahvikuljetus Lidlin jakelukeskuksiin auttaa säästämään ilmastopäästöissä 85–89 % verrattuna fossiiliseen dieseliin.  

Pauligilta lähtee Lidlin jakelukeskuksiin viikossa noin 1–2 Juhla Mokka -kahvilähetystä. Pauligin ja Lidlin välisten kuljetuksien vaihtaminen uusiutuvaan polttoaineeseen vähentää vuosittain noin 5 tonnia kasvihuonekaasupäästöjä. Pauligin ja Lidlin välisiä kuljetuksia on vuodessa yhteensä n. 9 000 km. Vähäpäästöisen kuljetuspalvelun tuottaa Kaukokiito.  

Kumppaneidemme avulla voimme kiihdyttää vastuullisuustyötämme ja pienentää ilmastovaikutuksiamme. Olemme jo aloittaneet päästöjen vähentämiseen tähtäävät ilmastoprojektit valikoiduissa kahvin alkuperämaissa. Pauligin kahvista 100 % hankitaan vastuulliseksi varmennetuista lähteistä, ja Vuosaaren kahvipaahtimo toimii jo hiilineutraalisti”, kertoo Anna-Leena Teppo, Pauligin vastuullisuusohjelman ilmasto ja kiertotalous -teemasta vastaava päällikkö.  
 
Päästöjen vähentäminen on vahvasti sekä kaupan että tavarantoimittajiemme asialistalla. On ollut ilo huomata, miten kumppanimme ottavat vastuullisuustavoitteet vakavasti ja ovat valmiita panostamaan kanssamme ympäristön hyvinvointiin”, sanoo Lidlin valikoiman vastuullisuuspäällikkö Laura Kvissberg.  


Lisätietoja

Paulig:  
Pirjo Hästbacka 
viestintäpäällikkö 
p. 050 3568 359 

Lidl: 
Sanna Laininen 
viestintäasiantuntija 
p. 09 2345 6400

Pauligista 
Paulig on perheomisteinen elintarvikeyritys, joka rakentaa uutta ja vastuullista ruokakulttuuria – sekä ihmisille että maapallolle. Pauligilta saa kaikkea maistuvaa: kahvia ja kylmiä juomia, Tex Mex- ja snacks -tuotteita, mausteita sekä kasvipohjaisia vaihtoehtoja. Yrityksen brändejä ovat Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco ja Zanuy. Vuonna 2021 Pauligin liikevaihto oli 966 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa on 2 300 työntekijää 13 eri maassa. He kaikki panostavat lupaukseen ”For a life full of flavour”www.pauliggroup.com    

 

Lataa korkearesoluutiokuvat

Back to top