Uudistunut Paulig Mundo -kahviperhe laajenee uusilla vastuullisilla kahveilla

29.2.2024

Maailman vaativimmille kahvinjuojille on tänä keväänä luvassa jännittäviä makuelämyksiä, kun vastuullisuudestaan tunnettu Paulig Mundo -kahviperhe uudistuu. Tuotesarja saa uuden ilmeen ja laajenee kahdella uudella kahvilla; Paulig Mundo Rwanda & Nicaragua ja Paulig Mundo Mexico. Paulig Mundo -tuoteperhe on Reilu kauppa ja Luomu-sertifioitu sekä hiilineutraali.

Paulig Mundo -kahviperheen keskiössä ovat inspiroivat alkuperämaat ainutlaatuisine makuineen. Keskipaahtoiset Paulig Mundo Rwanda & Nicaragua ja Paulig Mundo Mexico -uutuuskahvit tuovat kahvin ystäville monipuolisia makuelämyksiä uusista alkuperämaista saapuessaan kauppoihin maaliskuussa 2024. Sarjan pakkauksiin on tuotu alkuperämaista tutut eläinhahmot helpottamaan kahvien tunnistamista kahvihyllyllä. Paulig Mundo Rwanda & Nicaragua -kahvissa yhdistyy marjaisen mehukas maku ja maitosuklaiset vivahteet. Paulig Mundo Mexico -kahvi on yhden alkuperämaan kahvi ja siinä korostuu karamelliset sekä kypsän hedelmäiset vivahteet. Sarjaan kuuluvat myös aiemmin lanseeratut Paulig Mundo Original ja Paulig Mundo Kolumbia & Honduras -kahvit, joiden pakkaukset uudistuvat asteittain.
 

Kahvia hyvällä omallatunnolla 


Pauligin kunnianhimoinen vastuullisuustyö kattaa koko kahvin arvoketjun aina kahvin alkuperämaista ja viljelijöiden olosuhteista kotona ja kahvilassa nautittuun kahvikuppiin asti. Paulig Mundo -kahvit ovat vastuullisuuden osalta yksi Paulig-tuotteiden lippulaivoista, ja niissä vastuullisuustyö konkretisoituu kahvin ystäville monin eri keinoin, esimerkiksi pyrkimyksenä tarkastella ja pienentää ilmastovaikutusta koko kahvin elinkaaren aikana. Erityisesti pitkäjänteinen ilmastotyö alkuperämaissa on avainasemassa, ja ensimmäiset projektit päästöjen vähentämiseksi viljelijöiden kanssa tärkeimmillä alkuperäalueilla on jo käynnistetty. Lisäksi kahvin tämänhetkiset kokonaispäästöt kompensoidaan ilmastorahoitukseen erikoistuneen Climate Impact Partners -kumppanin kautta tukemalla Pauligin kahvin alkuperämaissa olevia kansainvälisten standardien mukaan todennettuja metsähankkeita.

Vinkit kahvin maisteluun kotona 


Paulig Mundo -kahvien erilaiset, uniikit makuprofiilit ovat täydellisiä aisteja herättelevän maistelukokemuksen järjestämiseen. Kuten viinissä, kahvin alkuperä, maaperä, ympäristö, lajike, erilaiset prosessoinnit ja viime kädessä myös paahtaminen antavat kahville omanlaisensa vivahteen. Kahvimaistelu on alkuun haastavaa, mutta siinä kehittyy nopeasti. Älä siis lannistu, vaikka et heti löytäisikään kahvista selkeitä makuja. Voit käyttää kahvipakkauksesta löytyvää makukuvausta apuna makujen tunnistamiseen.  


Katso alla Pauligin kahvikouluttaja Laura Kietäväisen vinkit kahvin maisteluun kotona: 


1.    Mittaa jokaista kahvimakua omaan kuppiin hieman vajaa 2 kahvimitallista (12 g). 
2.    Kaada kahvipurujen päälle 2 dl kiehunutta vettä (noin 96 asteista). 
3.    Sekoita kahvipurut kunnolla veteen lusikalla ja anna kahvien uuttua viisi minuuttia. 
4.    Kerää pinnalle jääneet purut ja vaahto varovasti pois lusikan avulla erilliseen kuppiin. Vaahto maistuu kitkerältä ja häiritsee kahvien maistelua. 
5.    Ota kahvia lusikalla kupista ja hörppää suuhun niin, että sisään menee samalla ilmaa. Ryystäminen on tässä tilanteessa täysin sallittua, koska kahvin aromit tulevat tällä tavalla parhaiten esille. Pyörittele ja maistele kahvia suussasi ja havainnoi eri makuja ja aromeja. Haistele kahvinpurujen kuivatuoksua myös maistamisen yhteydessä ja kirjaa havaintosi vaikkapa erilliselle paperille. Tuloksia on hauska vertailla kaverin kanssa.

Tuotteet 


Paulig Mundo Rwanda & Nicaragua – Paahtoaste 3 
MUNDO RWANDA & NICARAGUA on erittäin laadukas kahden alkuperämaan kahvi, jonka herkullisessa maussa yhdistyvät ruandalaisten kahvipapujen marjaisen mehukas maku sekä nicaragualaisten kahvipapujen maitosuklaiset vivahteet. Sen keskitumma paahtoaste tuo kahviin pehmeän täyteläisyyden ja korostaa kahvipapujen ominaismakuja. 

 

Paulig Mundo Mexico – Paahtoaste 3 
MUNDO MEXICO on erittäin laadukas yhden alkuperämaan kahvi, jonka ryhdikkäässä maussa korostuvat karamelliset sekä kypsän hedelmäiset vivahteet. Sen keskitumma paahtoaste tuo papujen ominaismaut tyylikkäästi esiin ja korostaa kahvin pehmeää luonnetta.

Lue lisää kahvin vastuullisuustyöstä Pauligilla 


•    Mundo-sarjan hiilineutraaliuuden eteen tehdyt toimenpiteet  
•    Mitä tarkoittavat Reilu kauppa ja Luomu -sertifioinnit? 
•    Pauligin kahvin alkuperämaissa aloitetut ilmastoprojektit   

Lisätietoja

Lina Leden
viestintäpäällikkö, Paulig
p. 040 731 1343
communications@paulig.com 

Pauligista 
Paulig on perheomisteinen elintarvikeyritys, joka rakentaa uutta ja vastuullista ruokakulttuuria – sekä ihmisille että maapallolle. Pauligilta saa kaikkea maistuvaa: kahvia, Tex Mex-, World Foods- ja snacks-tuotteita sekä mausteita. Yrityksen brändejä ovat Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco ja Zanuy. Vuonna 2023 Pauligin liikevaihto oli noin 1,2 miljardia euroa ja konsernin palveluksessa on 2 300 työntekijää 13 eri maassa. He kaikki panostavat lupaukseen ”For a life full of flavour”. www.pauliggroup.com
 

Lataa korkearesoluutiokuvat

Back to top